11.3.08

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ











Με σχοινί μπορείτε να «ντύσετε» μπουκάλια, βάζα, κουτιά μεταλλικά ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς. Η τεχνική είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει ακόμη απλούστερη εάν θέλετε να απασχολήσετε μικρότερα παιδιά (αποφεύγοντας οποιαδήποτε κόλλα).
Συγκεκριμένα, παίρνετε το αντικείμενο που επιλέξατε και κολλάτε την άκρη του σχοινιού (προτιμάτε πάντα τα πιο χοντρά σχοινιά – είναι πιο εύκολα και τελειώνει η χειροτεχνία γρηγορότερα!) όσο πιο χαμηλά και κοντά στη βάση του γίνεται. Αφού κολλήσει καλά, αρχίζετε να τυλίγετε (σφιχτά για να μη μένουν κενά) το σχοινί, ανεβαίνοντας και βάζοντας κατά διαστήματα κόλλα για να το σταθεροποιήσετε.
Συνεχίζετε μέχρι να ντύσετε όλο το αντικείμενο.
Μετά μπορείτε να κολλήσετε επάνω ότι θέλετε ή ότι έχετε εύκαιρο (κοχύλια, πετραδάκια, χάντρες, ζωγραφισμένα κομματάκια –φέτες φελού από κρασιά κ.α.)
Εάν θέλετε να το κάνετε ευκολότερο βάζετε σε όλο το αντικείμενο αυτοκόλλητο διπλής όψεως (ή κολλητική ταινία διπλωμένη στα δύο, ώστε να κολλάει κι απ’ τις δυο πλευρές) και κόβετε το σχοινί σε κομμάτια διευκολύνοντας να πραγματοποιήσουν τη χειροτεχνία αυτή ακόμη και πάρα πολύ μικρά παιδιά. (τα αντικείμενα πάνω στο σχοινί κολλάνε καλύτερα με σιλικόνη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να θυμάμαι πάντα ...

Να θυμάμαι πάντα ...

Να θυμάμαι όμως...

... κι όλους εκείνους τους γιατρούς
που τιμούν τον όρκο τους...
που δικαιώνουν τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
που παλεύουν μαζί με μας για μας χωρίς να περιμένουν οικονομικά ανταλλάγματα που κρύβονται σ' ένα φακελλάκι...
Υπάρχουν κι αυτοί...
Το ξέρω γιατί τους βρήκα πλάι μου όταν πάλευα με το θεριό...
Και τους ευχαριστώ