8.9.09

Στις 17 Σεπτεμβρίου το βραβείο "Ελένης Βλάχου"

Απονομή του ελληνογερμανικού δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου» στην Μαρία Νικολάου


Στις 17 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 12:00 θα απονεμηθεί στους χώρους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), για τέταρτη φορά το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου».

Εφέτος πρόκειται να τιμηθεί η κυρία Μαρία Νικολάου από την εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» από την Κομοτηνή. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε μια γυναίκα δημοσιογράφο και επίσης για πρώτη φορά σε δημοσιογράφο του τύπου της περιφέρειας.

Η απονομή θα γίνει από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κύριο Δημήτρη Σιούφα. Το βραβείο συνοδεύεται από ένα ταξίδι στη Γερμανία με πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και από χρηματικό έπαθλο 2.000 Ευρώ. Στη νικήτρια παρέχεται επιπλέον δύο χρόνια δωρεάν πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.Χορηγοί είναι φέτος οι εταιρίες «B/S/H/ Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε.» και «Bayer Ελλάς».

Το βραβείο, το οποίο φέρει το όνομα της έγκριτης δημοσιογράφου και εκδότριας Ελένης Βλάχου, απονέμεται ανά διετία για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων για λογαριασμό ελληνικών ΜΜΕ (στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο).

Πρώτος τιμηθείς ήταν το 2003 ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» κύριος Ιωάννης Ε.Διακογιάννης, οποίος δυστυχώς έχει πλέον φύγει από τη ζωή. Το 2005 τιμήθηκε ο κύριος Κώστας Ιορδανίδης της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ενώ το 2007 ο κύριος Κώστας Αργυρός από την ΕΡΤ και τον «Ελεύθερο Τύπο».

1 σχόλιο:

  1. Τώρα που έγινε η αρχή θα σαρώσουν πάλι οι γυναίκες τα βραβεία! Τα συγχαρητήριά μου στην κυρία Βλάχου και στην Κομοτηνή που βγάζει τόσο καλούς δημοσιογράφους!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάμαι πάντα ...

Να θυμάμαι πάντα ...

Να θυμάμαι όμως...

... κι όλους εκείνους τους γιατρούς
που τιμούν τον όρκο τους...
που δικαιώνουν τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
που παλεύουν μαζί με μας για μας χωρίς να περιμένουν οικονομικά ανταλλάγματα που κρύβονται σ' ένα φακελλάκι...
Υπάρχουν κι αυτοί...
Το ξέρω γιατί τους βρήκα πλάι μου όταν πάλευα με το θεριό...
Και τους ευχαριστώ