14.1.09

Εύκολο....


Το γιαούρτι γενικά είναι το εύκολο κι αγαπημένο επιδόρπιό μας (στην οικογένεια). Ο ένας το τρώει με μέλι, ο άλλος με μαρμελάδα ή με γλυκό του κουταλιού και πάει λέγοντας ...
Χάρη σ' έναν καλό φίλο όμως, ανακαλύψαμε οικογενειακώς ένα καινούργιο (από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα επιδόρπια, που μπορούν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους εν ριπή οφθαλμού...)
Η βασική συνταγή είναι: αδειάζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα μέσα σε ένα κιλό στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. ΤΕΛΟΣ
Ο φίλος μας ο Γιώργος, μας το πρόσφερε έχοντας προσθέσει στο μίγμα, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και το έβαλε μέσα σε πορτοκάλια, που προηγουμένως τα είχε αδειάσει, όπως τα γεμιστά πιπέρια (αφαίρεσε δηλ. το εσωτερικό, κόβοντας ένα μικρό καπάκι από πάνω). Η υπέροχη εμφάνιση έκρυβε και μία υπέροχη γεύση!!!
Η δική μας ... παραλλαγή ήταν η εξής: προσθέσαμε στο μίγμα σπασμένα πτι μπερ και τριμμένη κουβερτούρα. Αυτό που μπορώ να πω ήταν ότι τα παιδιά ... ξετρελλάθηκαν με το "παγωτό μες στο χειμώνα!"
Είμαι σίγουρη πως θα βρείτε πολλές παραλλαγές ακόμα, προκειμένου να ικανοποιήσετε τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Στείλτε μας αυτό που σας ενθουσίασε, να το δοκιμάσουμε κι εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να θυμάμαι πάντα ...

Να θυμάμαι πάντα ...

Να θυμάμαι όμως...

... κι όλους εκείνους τους γιατρούς
που τιμούν τον όρκο τους...
που δικαιώνουν τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
που παλεύουν μαζί με μας για μας χωρίς να περιμένουν οικονομικά ανταλλάγματα που κρύβονται σ' ένα φακελλάκι...
Υπάρχουν κι αυτοί...
Το ξέρω γιατί τους βρήκα πλάι μου όταν πάλευα με το θεριό...
Και τους ευχαριστώ

Αρχειοθήκη ιστολογίου